2016

Beskriv året med tre ord.
Har. Inga. Ord.
 
Vad var de bästa som hände under 2016?
Oj. Spontant känner jag att mitt sommarjobb på Länstidningen var det bästa som hände, det gav så himla mycket och var verkligen hur kul som helst. Där och då kände jag återigen att min utbildning är helt rätt. Annars är det väl alla fina, snälla människor jag lärt känna eller kommit närmare, som gör livet så bra både hemma i Vilhelmina och "hemma" i Sundsvall.

Bästa köp?
Agda, jag minns inte ens livet innan en egen bil.
 
 
Vilka har du umgåtts med mest?
Josefine, Linnéa, Mina, Alice och Viktor.

Vilka resor har du gjort under året? 
Kreta med Irmisen. Annars har det blivit en del flängande i Sverige, bland annat Åre och Stockholm.

Har det skett någon förändring? 
Ja, det måste man väl säga. Har provat på singellivet för första gången på länge och det har känts behövligt. Annars är nog den största förändringen jag själv, jag känner mig som en helt annorlunda person jämfört med för ett år sen. Lite mer självständig, lite mer självsäker. Trivs bra med det.

Något du ångrar?
...nej. Allt sker av en anledning. 

Låtar som kommer påminna dig om 2015?
Bland mycket annat...: 
Favoritprogram på TV?
Kommer inte på något alls faktiskt.

Höll du några nyårslöften?
Jag hade nog inga nyårslöften. 
 
Saknade du någon?
Såklart. Irma, bland andra.
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Utan tvekan gladare. Men när topparna är högre blir dalarna också djupare.
 
 
Vad fick dig att må bra?
Bra vänner, god mat och hästarna. För att inte tala om alla äventyr och resor jag fått vara på.
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Bilen! Utan tvekan. Annars går det nog ganska mycket pengar på mat också, vi är duktiga på att äta god mat, jag och flickorna mina.
 
Vad är du mest stolt över? 
Att jag vågade följa mitt hjärta. Och att jag vågade söka och ta jobbet i Östersund.
 
Har du några nyårslöften inför kommande år? 
Jag ska nog bara försöka fortsätta som jag gjort i år: inte tänka för mycket, inte oroa mig och inte slösa energi på människor som får mig att må dåligt. Våga vara lite spontan, eller "lev lite!" som vi brukar säga haha. Då löser sig nog resten tror jag.
 
 
 
Vad är planerna inför 2017?
Fortsätta journalistutbildningen, såklart. Förhoppningsvis få ett sommarjobb på någon tidning. Åka till Barcelona om allt går som det ska, och sen lyckas säkra en riktigt bra praktikplats inför våren 2018. Resten tar vi som det kommer tänkte jag.

Vad ska du tänka på inför 2017?
Ska inte tänka mycket alls, är väl planen. Följer nog bara magkänslan.
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2017?
Du är värd allt. Nöj dig aldrig med mindre.

Juldagen

 
Det är något speciellt med att vara hemvändare på juldagen. I år var inget undantag. Man kan väl säga att det är det bästa med att ha flyttat ifrån Vilhelmina - att få komma hem och träffa allt folk. Resten av julen har också varit bra, förresten. På julafton var vi hos mormor och morfar, som gav mig extraljus (!!) i julklapp. Äntligen törs man kanske ge sig ut på vägarna efter skymning. ...så fort mina bromsar funkar igen, vill säga.

Årets mörkaste dag

Jag tror aldrig att solen gick upp idag. Hann då aldrig se någon sol. Det kan i och för sig bero på att min sovmorgon drog iväg rejält, men det var jag fan värd. Skönt i alla fall att det vänder nu. Förutom sovmorgon har den här dagen inte bjudit på mycket, imorgon däremot blir det äventyr hoppas jag. Dan före dan före dopparedagen kan man ju inte bara ligga hemma och titta på serier, tycker jag.