Julafton

 
God jul i efterskott på er! Jag har haft en otroligt mysig julhelg i stugan med familjen. På julafton körde vi skoter, hälsade på farfar och fick påhälsning av faster och kusinerna i stugan. Sen blev det såklart också julbort och några julklappar, lite sällskapsspel och en Baileys innan dagen var slut - världens bästa julafton känner jag spontant. Nu är vi bara hemma över natten för att fylla på skafferiet inför nyår och för att se Sverige-Tjeckien i kväll, sen går lasset raka vägen tillbaka till Winter Wonderland igen.

En sista kväll i skolådan

I morgon åker jag hem. Det känns helt sjukt att mina dagar i Sundsvall är förbi, att jag ska flytta härifrån nu. Vars tog tiden vägen? Har det verkligen redan gått två och ett halvt år i min lilla etta? Det känns som ett ögonblick. Men när jag tittar tillbaka lite så inser jag ju såklart också hur otroligt mycket jag hunnit med. Tänkte dela med mig av en bråkdel av allt.
 
 
Dagen före min 20-årsdag såg jag ut såhär. Jag hade ganska nyss påbörjat min andra termin, och strax efter detta åkte jag, om jag inte minns fel, iväg på min första praktik i Umeå - två veckor på VK följt av influensa och påsklov.
 
 
En natt fick jag vara kattvakt till denne stilige herre. Axel flyttade in i skolådan och tog omedelbart på sig rollen som chef i hushållet. Mysigt med lite sällskap kan jag tycka.
 
 
Vår första radioövning skulle vi prata om "min resa". Jag stod på en tom parkering precis vid järnvägen och viskade, för att jag var så rädd att någon skulle höra mig när jag stod och pratade med mig själv. Minns att jag fick kritik för att mitt inslag var för kort. Från det till att jag om en månad ska jobba på Radiosporten - här kan vi snacka om resa va?
 
 
En och annan fest har det blivit också. Här med några av de personer jag umgicks med absolut mest under mitt första år, och som tog så väl hand om en lite vilsen Norrlandssjäl. Utan dessa och världens bästa fadder, Hanna, hade jag nog flyttat hem till mamma och pappa ganska snabbt. ♥
 
 
Min första (och enda) halloween i Sundsvall. Jag klädde ut mig till vampyr (det framgår tydligt, va?) och insåg efter kvällens slut att halloween ska man fira i Vilhelmina eller inte alls. Jag har alltså åkt hem varje halloween efter denna första. 
 
 
Vi har ätit så jävla mycket god mat. Tapas på Udda och Saffran, italienskt på Invito och hamburgare på Apa, för att nämna några. Behöver ni restaurangtips i Sundsvall - ring mig! 
 
 
Årets fadder hann jag med att bli också, tillsammans med världens bästa vapendragare. Jävligt nöjda var vi med oss själva, och diplomet har hängt på väggen sedan dess.
 
 
Ett år senare, på julsittningen, fick alla i klassen diplom. Vet inte om klassens skämt är en lika stor bedrift, men kul ändå. Roligast av allt att fortfarande hänga ihop med den här jävla dåren, som från och med januari dessutom är min sambo. ♥

Ett bättre slags klassfoto


Två bilder från julsittningen, tagna av den eminente mingelfotografen Viktor Sjödin. Jag kan dock inte titta på någon av bilderna utan att bli lite sentimental, för nu splittras vi. Visserligen ska väl de allra flesta precis som jag till Stockholm, men ändå. Nu är det slut på kårkvällar. Slut på redaktionsövningar i J-huset, slut på seminarium och slut på sömniga föreläsningar. Nu är det bara verklighet kvar. 

Okej, nog med känslosamheten. Fyra dagar av uppsatsopponering väntar, sen åker jag hem. Fan vad jag längtar.