Första veckan ✅


Hallå, jag har gjort min första vecka på Sveriges Radio?! Visserligen bara en introvecka MEN ÄNDÅ. Det ska ni veta att det varit mycket nytt att ta in i lilla huvudet, så nu ska det bli jävligt skönt med helg. Planerna för kvällen är att hänga i soffan med Josefine med chips och På Spåret, och i morgon blir det äntligen lite efterlängtad sovmorgon. Om jag ska säga nåt om denna första vecka så måste jag säga att det känns bra. Trevliga människor, en hel del intressanta föredrag och framför allt så känner jag igen all teknik och redigeringsprogram sedan min kortpraktik på P4 i Sundsvall, vilket känns så himla himla skönt. Det känns så skönt att få en bra start liksom.

Första dagen på praktiken


Vi har överlevt första praktikdagen! Vem hade kunnat tro det? Tror att både jag och Josefine haft en väldigt omtumlande dag, det är så många nya människor och nya intryck i vår nya hemstad. Som tur är har i alla fall jag en mjukstart med introvecka, så dagen har framför allt bestått av föreläsningar om SR och public service. I slutet av dagen gjorde vi en röstövning, och när vi slutat för dagen gick jag och Josefine och handlade mat för drygt 2000 kronor. Man kan ju tro att vi ska klara oss ett tag på det, men det syns knappt i skåpen att vi storhandlat. Vi firade hur som helst att första dagen gått så bra med tacos i soffan, Guldbaggegalan och att ringa våra föräldrar. Det är väl det man kallar lyxliv ändå?

Sthlm


Hoho, jag är framme! I eftermiddags anlände jag, Jossi och Henke till nya hemmet. Vi möttes tyvärr av en ostädad lägenhet, så vi har ägnat hela eftermiddagen åt att städa. Inte direkt drömmen. Samtidigt är det kanske lika bra att ha något att göra, så att vi inte hinner bli nervösa. I morgon börjar det ju. Svt för Jossi och SR för mig (!!). Tagga tagga tagga.